Egyházzenei élet, szentmise énekekTEMETÉSEK és ESKÜVŐK zenei szolgálata:

Amikor a temetés a TEMPLOM urnatemetőjében történik, a búcsúztatót (a hozzátartozók esetleges kérésére) szentmise előzi meg, melyen a következőket énekeljük:

Ho 235
Szigeti K. Magyar miséje (halotti szöveggel)
4. tónusú Alleluja
Ho 154

A szertartás keretében korlátozott módon lehetőség van zenei darab kérésére, mely általában (de nem kizárólagosan) Bach-Gounod Ave Maria-ja. 


ESKÜVŐI szertartás esetén orgonamű bevonulásra és kivonulásra szokott elhangzani, a gyűrűhúzási (halk orgonajáték, vagy) ének mindenképp egyeztetéshez kötött. Az Evangéliumot MINDIG gregorián Alleluja (6. tónusú) előzi meg. Az esküvők zenéi komolyzenei betétek (bevonulásra Liszt darab vagy Mendelssohn-nászinduló ÉS kivonulásra Bach darab), MEGBESZÉLÉS esetén azonban RUGALMASABB a repertoár.

A föntiekkel kapcsolatos esetleges kérdésekkel email-címemen nyugodtan keressenek! Elsődleges döntési joga a templom vezetőségének van, én lehetőségeimhez mérten tudok segíteni.

rolandhegedus97@gmail.com
Hegedüs Roland, kántor (Zeneakadémista elmélet-szakos) “


2021.06.24.
Az augusztus 1-i, Allelujáról szóló kiselőadás meghallgatható a honlapunkon:

A szeptember 19-i Plébánia nap ünnepi szentmiséjén a Jézus Szíve kórus a következőket fogja énekelni:

Ács Dávid: Világ, borulj térdre
Lécot: Lourdesi Gloria
Tóth József: Boldogasszony Anyánk
Hegedüs Roland: Szeretetparancs

A Lécot, valamint a Tóth darabok a szept 19-i 10 órási mise előtt 9:45-től röviden ismertetve lesznek.”


2021.07.17. — !!! ÚJ !!! —
Kedves Testvérek!
Plébániánk facebook oldalán és a honlapunk MISEREND almenüpontjánál folyamatosan információkat kaphatnak a templom egyházzenei életéről és az aktuális vasárnap énekeiről. Utóbbi tételeket kántorunk, Hegedüs Roland soundcloud csatornáján hallgathatják meg: https://soundcloud.com/roland-hegedues-282004812 “